Reisverzekering Tunesië

De meest gestelde vragen over reisverzekeringen met betrekking tot Tunesië

Reisverzekering

 

Ik ben in Tunesië op vakantie en word door de reisorganisatie teruggehaald naar Nederland. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?

De reisverzekering vergoedt geen kosten voor eerdere terugkeer naar Nederland. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw reisorganisatie. Mogelijk hebt u vanwege de situatie in Tunesië recht op een vergoeding van het Calamiteitenfonds. Kijk hiervoor op www.calamiteitenfonds.nl​.

 

Ik heb telefoonkosten moeten maken in verband met de situatie in Tunesië. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?

Telefoonkosten die u maakt in contact met de Alarmcentrale wordt altijd vergoed. Of u een vergoeding krijgt voor overige telefoonkosten hangt af van de dekkingen die u hebt gekozen.

 

Annuleringsverzekering

 

Ik heb een reis geboekt naar Tunesië. Vanwege het negatieve reisadvies gaat mijn reis niet door. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering? 

Nee, maar wanneer uw reis wordt geannuleerd door de reisorganisatie, hebt u recht op 100% vergoeding van de reisorganisatie. Voor meer informatie adviseren wij u hierover contact op te nemen met de reisorganisatie waarbij u de reis heeft geboekt.

 

Ik ben door mijn reisorganisatie vervroegd teruggehaald van mijn vakantie in Tunesië. Vergoedt mijn annuleringsverzekering mijn ongebruikte reisdagen?

De “normale” Annuleringsdekking  biedt geen dekking voor ongebruikte reisdagen door een onrustige situatie op uw vakantiebestemming. Wanneer uw reisorganisatie u op haar initiatief terughaalt hebt u recht op een vergoeding van de ongebruikte dagen door de reisorganisatie.